03.10.16

Нова процедура погодження проектів землеустрою

З 01 жовтня Кабміном введений пілотний проект, яким запроваджено принцип екстериторіальності при затвердженні проектів землеустрою.

Відповідно до постанови №580 від 31.08.2016р. розробник проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок буде подавати на узгодження документи в один територіальний орган Госгеокадастра, а погоджувати даний проект буде інший орган, який обирається автоматично за допомогою програмного забезпечення електронного документообігу.
Підсумки проекту будуть підведені 01.03.2017р.

Процедура буде виглядати наступним чином:

У день надходження документів, територіальний орган Госгеокадастра прийме документи і зареєструє їх в системі електронного документообігу з нанесенням штрих-коду. Перевірить відповідність електронного та паперового видів. Внесе проект в систему електронного документообігу.

Система автоматично визначить терорган Госгеокадастра, який буде погоджувати проект землеустрою. Передача всіх документів здійснюється не пізніше наступного робочого дня.

Розгляд матеріалів проекту проводиться в порядку черговості. У п'ятиденний термін з дня надходження проекту, експерт готує свій висновок.

Протягом одного робочого дня з дня реєстрації в системі електронного документообігу Госгеокадастра оригінал висновку в електронній формі надсилається розробнику на email.

Орган Госгеокадастра за місцем знаходження землі протягом 1 робочого дня після реєстрації в системі, роздруковує заяву, завіряє печаткою і подає його розробнику разом з проектом в паперовому вигляді.

Немає коментарів:

Дописати коментар